Adventní Cimbal Classic

(Nový termín zrušeného koncertu. Původní vstupenky platí)
Adventní Cimbal Classic

Galerie

Nový termín zrušeného koncertu z důvodu pandemie COVID. Původně zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Před pár lety jsme v rámci festivalu Legendy českých písní zahájili adventní čas spolu s Hradišťanem. Cimbal Classic je možná ne tolik známé, přesto přinejmenším stejně kvalitní uskupení výtečných muzikantů. Jejich koncerty jsou nádherné, plné pohody, lidství a upřímné pokory k hudbě samé. V adventní čas zahrají vlastní autorské skladby a tradiční české a moravské vánoční písně tak, jak jste je možná nikdy neslyšeli, v jejich nejryzejší podobě.

Cimbal Classic je brněnská nadžánrová kapela Kateřiny a Dalibora Štruncových. Písně ovlivněné folkem, folklórem, ale i vážnou hudbou jsou laskavé a milé. Stejně jako jejich protagonisté.

Dalibor je jedním z nejžádanějších českých cimbalistů, skladatel, aranžér a hudební pedagog. Kateřina je výtečná houslistka a majitelka křišťálově čistého hlasu, ze kterého mrazí už při prvním tónu (oba jste měli možnost ve Slaném vidět, jsou součástí uskupení Javory Hany a Patra Ulrichových). Cimbal Classic doplňují hobojista a sopránsaxofonista Rastislav Kozoň, violistka Katka Kovaříková, basista Juraj Valenčík a mandolinista Martin Krajíček.

Tahle kapela je naše velmi srdcová záležitost. Přijměte naše pozvání a nechte se vtáhnout do laskavého světa pohádkově čisté hudby.

Rok výroby: 90
Země původu: Česká republika
Žánr: lidová hudba, folk

Informace o akci a jejím konání