Děda, postrach rodiny

(War with Grandpa)
Děda, postrach rodiny

Filmovými hvězdami nabitá rodinná komedie o velké a nelítostné válce vnuka s dědou, kterého hraje Robert de Niro. Dědeček Ed byl se svým vnukem Peterem vždycky jedna ruka, měli se rádi a to přesně do toho momentu, kdy se k nim děda přistěhoval a Peter mu měl přenechat svůj pokoj. Tak to ne! Peter se rozhodne vystrnadit dědu z domu sérií naschválů. Jenže tenhle děda se nevzdává a začne srovnávat účty. Tohle je válka! Zapletou se do ní také Uma Thurman, Christopher Walken nebo nestárnoucí Jane Seymour.

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety . . .

Boje o osud Země, vesmíru nebo předalekých galaxií kdysi dávno daleko odsud, souboje Sithů a Jediů, gladiátorů, terminátorů, kouzelníků s vy-víte-kým, třístovky proti přesile, přestřelky statečných, to vše jsou jen lehké rozmíšky a klukovské strkanice. Opravdu do tuhého jde, až když je ve hře váš dětský pokoj a proti vám stojí těžká váha s tváří Roberta de Nira. Jako fotr zle zatápěl Benu Stillerovi, jako děda je to ještě zběsilejší protivník.

Délka akce: 98 minut
Rok výroby: 2020
Země původu: USA
Žánr: rodinný, komedie

Datum lokální premiéry: 10. září 2020

Informace o akci a jejím konání

Režie

  • Tim Hill

Hrají

  • Robert de Niro
  • Uma Thurman
  • Christopher Walken
  • Jane Seymour