55. SLÁNSKÉ JAZZOVÉ DNY – PÁTEK 18. 11. 2022 – GRAND

(55. SLÁNSKÉ JAZZOVÉ DNY – PÁTEK 18. 11. 2022 – GRAND)
55. SLÁNSKÉ JAZZOVÉ DNY – PÁTEK 18. 11. 2022 – GRAND

Big Band Beta Slaný, Skety, Otto Hejnic Trio and Osian Roberts feat. Jan Fečo – 55. slánské jazzové dny

Big Band Beta Slaný – Big Band Beta tvoří více než dvacet muzikantů a dva zpěváci. Kapela vznikla v roce 1995 zásluhou tehdejšího kapelníka Rudolfa Hyšky jako pokračovatelka populárního slánského orchestru Alfa. Tvoří ji především žáci a absolventi Základní umělecké školy ve Slaném. Repertoár tvoří swing a hudba 30. až 80. let 20. století.

Skety – Vokální sextet Skety tvoří šest mladých českých zpěváků a muzikantů. Kapela na sebe upozornila v roce 2014, kdy získala Zlatý diplom a prestižní ocenění The Ward Swingle Award v kategorii Jazz na mezinárodní soutěži Vokal Total v rakouském Grazu. „Repertoár je u nás hodně otevřená záležitost a nezavíráme si dopředu dveře nikam,“ říká Petr Wajsar. Skládá se z jeho autorských písní a také z aranží jazzových standardů a popových či art-rockových skladeb – například od skupiny Pink Floyd.

Otto Hejnic Trio and Osian Roberts feat. Jan Fečo – Páteční večer v Grandu zakončí ceněné moderní jazzové trio s hosty, kteří zahrají dynamické současné znění žánru. Kapelník, bubeník a skladatel Otto Hejnic má za sebou mezinárodní spolupráci a figuruje na více než 40 albech různých žánrů. Do Slaného přiveze dva zajímavé hosty – oba saxofonisty – jednak Velšana Osiana Robetrse, který se po létech v Londýně trvale usadil v Čechách, jednak jednoho z nejmladších zástupců slavné hudební rodiny Fečů.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESTAURACE NA STŘELNĚ ve 23.30

Vstupné Kč 150,– pouze na místě

Mucha – Velmi populární písničkářka, nonkonformní zpěvačka, kytaristka a srdcem punkerka Nikola Muchová a její kapela Mucha – to jsou dnes velmi známá jména české hudební scény. Můžeme je občas vidět i v televizi nebo zaslechnout v rádiu. Mucha se nebojí projevit své postoje a pobořit zažitá klišé a společenská tabu, vystoupit proti náboženskému fanatismu či sexismu. Kytarová kapela svůj rázovitý vztah ke společenské realitě nabízí v atraktivním humorném balení přímočarého rocku nebo též „femipunku“.

Země původu: Česká republika
Žánr: jazzový

Informace o akci a jejím konání