55. SLÁNSKÉ JAZZOVÉ DNY – SOBOTA 19. 11. 2022 – GRAND

(55. SLÁNSKÉ JAZZOVÉ DNY – SOBOTA 19. 11. 2022 – GRAND)
55. SLÁNSKÉ JAZZOVÉ DNY – SOBOTA 19. 11. 2022 – GRAND

Laco Deczi & Celula New York, Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet, Kyx Orchestra – 55. slánské jazzové dny

Laco Deczi & Celula New York – Enfant terrible československé jazzové scény se po letech vrací do Slaného se svou mezinárodní kapelou domovem v New Yorku. Laco od roku 1985 žije ve Spojených státech amerických, kde je dodnes lídrem kapely Celula New York. V USA vystupoval s velkou řadou skvělých jazzových muzikantů, jako jsou Elvin Jones, Bill Watrous, Junior Cook, Dave Weckl, Sonny Costanzo a další. Vedle hudby proslul svým odporem ke komunismu, humorem a svérázným životním stylem.

Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet – Alf Carlsson/Jiří Kotača Quartet je společný projekt švédského kytaristy Alfa Carlssona a českého trumpetisty Jiřího Kotači. Tyto dva muzikanty spojilo studium v nizozemském Rotterdamu. V hudbě kvarteta se mísí vlivy lyrické skandinávské hudby a moderního jazzu se špetkou moravského a slovenského folkloru, což přináší unikátní zvukovou kombinaci této kapely, která klade důraz na zvukovou pestrost, silné melodie a pracuje s propojováním odlišných hudebních tradic a kořenů jednotlivých členů formace.

Kyx Orchestra – Big band z východočeské Chrudimi vznikl v roce 2003 a postupně se vypracoval za žádané jméno jazzových festivalů. „Nové desetiletí si žádalo nových výzev a tak Kyx sáhnul po elektroničtějších aranžích… Konečně se také přikročilo k zahájení prací na prvním profilovém CD. Orchestr je nadále omlazován novými hráči, kteří musí podstoupit náročné několikakolové výběrové řízení, než jsou do rodiny kmenových hudebníků připuštěni a stávají se sami hráči kmenovými.“

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RESTAURACE NA STŘELNĚ ve 23.30

Vstupné Kč 100,– pouze na místě

Electro Swing Allstars – S tímto souborem zažijete jedinečnou party s rozvernou atmosférou 20. a 30. let ve stylovém provedení. Stálice českých tančíren představí mix starého jazzu a swingu se současnou elektronikou. Kapela vám bude servírovat energické sety toho nejzajímavějšího z electroswingové scény okořeněné divokými rytmy Balkánu. O půlnoci se na Střelně bude určitě tančit!

Země původu: Česká republika
Žánr: jazzový

Informace o akci a jejím konání