PŘES ČÁRU

(PŘES ČÁRU)
PŘES ČÁRU

Taneční projekt TC R.A.K. Slaný, který představí street dance a jeho propojení s divadlem, živou hudbou a zpěvem.

Taneční projekt Přes čáru je unikátní streetdancové představení, které divákovi ukazuje emoce v jejich přirozených polohách a zároveň nastiňuje, jak to dopadá, když se dostanou do svých extrémů. Význam děje se odvíjí od úhlu pohledu diváka.

Rovnováha, extrém, klid, chaos, žert, zlomyslnost, strach, paranoia, láska, posedlost, smutek, deprese, krása, marnivost, štěstí, mánie. Co je normální a co je extrém, co už je moc? Kde je hranice a co když ji překročíte? Dokážete si vůbec uvědomit, že je něco špatně? A jak se vůbec tato hranice určí? Je to nějaká čára? A CO SE STANE, KDYŽ JE VŠE UŽ PŘES ČÁRU?

Skupina mladých tanečníků se v tomto projektu snaží přiblížit lidem, že tanec není jen slovo, ale i způsob seberealizace a komunikace.

V hlavních rolích uvidíte tanečníky, kteří působí ve Slaném od založení slánské pobočky TC R.A.K.. V režii Kristýny Boulové Sedláčkové uvidíte v hlavních rolích Karolínu Kučerovou, Kláru Bradáčovou, Kláru Kotenovou, Kristýnu Jahodářovou, Barboru Hořejší, Kláru Trojanovou, Lucii Černou, Tiffany Bandziovou, Lucii Liebezeitovou, Barboru Novákovou, Martinu Bernardovou, Juditu Baňkovou a Lucii Faltisovou. Ve vedlejších tanečních rolích uvidíte Annu Přibylovou a Daniela Juránka. O pěveckou složku se postará Karolína Kučerová a Gabriela Hráčková. Celé taneční představení zpestří i živý hudební doprovod - těšit se můžete na živé bicí Dominika Mrliny, klavír Honzy Šimáčka a kytaru Jana Unara, který se postaral také o úpravu celé zvukové složky.

Jedinečné taneční představení už netrpělivě čeká na svoji premiéru. Srdečně jsou zváni všichni příznivci divadla, hudby a hlavně tance. Tanec není pouze sport, kde se spojují kroky do sekvencí, ale především forma umění.

Obsazení:

Kučerová Karolína - Člověk

Bradáčová Klára - Žert

Kotenová Klára - Zlomyslnost

Jahodářová Kristýna - Strach

Hořejší Barbora - Paranoia

Černá Lucie - Láska

Trojanová Klára - Závislost

Bandziová Tiffany - Smutek

Liebezeitová Lucie - Deprese

Nováková Barbora - Krása

Bernardová Martina - Marnivost

Baňková Judita - Štěstí

Faltisová Lucie - Mánie

Choreografie: Kristýna Boulová Sedláčková a kolektiv

Režie: Kristýna Boulová Sedláčková

Asistent režie: Jan Liška a Gabriela Hráčková

Produkce: Jan Kravec

Kostýmy: Kristýna Boulová Sedláčková a kolektiv

Makeup: Martina Ginger Beerová

Délka akce: 75 minut
Rok výroby: 2023
Země původu: Česká republika
Žánr: tanec

Informace o akci a jejím konání